'Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler' etkinliği


'Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler ve Kültürler' etkinliği, düzenlenen açılış töreni ile başladı. 13 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak olan etkinlikte 14 farklı ilin ürünleri tanıtılıyor.

Trabzon, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri, Merzifon, Tokat, Artvin, Rize, Gümüşhane gibi 14 farklı ilin yöresel ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla Tavşanlı'da 'Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler ve Kültürler' etkinliği gerçekleştiriliyor.
Etkinliğin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla başladı.

Organizasyon sorumlusu Orjin Tanıtım'dan Hülya Sevinç, stantlarda tanıtımı yapılan ürünleri anlatarak, şunları kaydetti: "Size 14 tane ilin yalnızca geleneksel ürünlerini değil, o yörelerin geleneksel karakterlerini de getirdik. Biz Kütahya'da olmaktan çok mutluyuz. Sizleri yapacağımız aktivitelerle çok mutlu edeceğimizi, bizim memleketimizin değerli illerinin Kütahya'daki buluşmasıyla halkımızın çok güzel bir sinerji yaratacağını düşünüyoruz.

13 Kasım'a kadar semazen gösterileri, tasavvuf musikisi, yöresel oyunlar ve çocuklar için düzenlenecek animasyon gösterileriyle zengin bir içerik sunuyoruz. Tüm Tavşanlılıları etkinliğimize bekliyoruz."

İlçe protokolü, kurdele kesiminin ardından stantları dolaşarak görevlilerden tanıtılan ürünler hakkında bilgiler aldı. Program, semazen gösterileri, tasavvuf müziği dinletileri, halk oyunları ve çocuklar için animasyon gösterileri ile devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yöresel ürünler stantları 13 Kasım'a kadar açık kalacak. CİHAN
<< Önceki Haber 'Memleketten Geldik Geleneksel Ürünler' etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER