Bir gecede 18 otomobil soyan hırsızlar kamerada


Ümraniye'de aynı sokakta park edilen 18 otomobil, bir gecede hırsızlar tarafından soyuldu. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şahıslardan ikisi güvenlik kamerasına yakalandı.

Vatandaşların tepkisine neden olan hırsızlık, Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Sabaha kadar cadde ve sokaklarda dolaşan hırsızlar, gözlerine kestirdikleri lüks otomobillerin camlarını kırarak soydu. Bazı otomobillerin ses sistemlerini söken zanlılar, paraya çevirebilecekleri değerli bütün eşyaları aldı. Bu şekilde 18 otomobilin soyulduğu olay, gün ışıklarıyla ortaya çıktı. Evlerinden çıkarak işe gitmeye çalışan vatandaşlar arabalarının hırsızların hedefi olduğunu görünce şok yaşadı.

Otomobilinde yaklaşık 3 bin liralık zarar olduğunu belirten Murat Toğay, "Gece saat 3-4 gibi 2 kişi gelip arabanın camını kırmışlar. Yeni taktırdığım müzik çalar ve ses sistemi vardı. Onu söküp götürmüşler. Arabamın camlarını da kırmışlar. Aynı gece bu sokakta 18 arabayı da soymuşlar. Polise görüntülerini verdik. Yakalanmalarını bekliyoruz." dedi.

Hırsızların hedefindeki sokakta oturan ev hanımı Mesture Ayran ise, mahallede sık sık hırsızlık olaylarının yaşandığını, bir ay önce eşinin arabasından 15 bin lira çalındığını belirtti. Ayran, "Mahallemizde hırsızlık olayları çok oluyor. Bir gecede 18 arabayı soydular. Daha önce bizim arabamıza da girdiler. Eşimin 15 bin lirasını aldılar. Halen yakalanan olmadı. Çok tedirginiz. Her an evimize gireceklermiş gibi endişeleniyoruz." diye konuştu.

HIRSIZLARIN RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Bu arada, bir gecede aynı sokak üzerindeki 18 otomobili soyan 2 hırsız, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Rahat ve soğukkanlı hareketleriyle dikkat çeken 2 zanlının lüks bir otomobili soyma anı, saniye saniye kaydedildi. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde sokakta gezerek araç seçen 2 zanlı görülüyor. Yüzleri net bir şekilde kameraya yansıyan hırsızlar, daha sonra lüks bir otomobilin camını kırarak soyuyor. Aldığı eşyaları elbiselerinin altına saklayan zanlılar olay yerinden uzaklaşıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Bir gecede 18 otomobil soyan hırsızlar kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER