Romanya'da Tuna Vakfı'ndan 22 ton gıda yardımı


Romanya'da yardım faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden Tuna Vakfı, Ramazan münasebetiyle ırk, din, dil ayrımı yapmaksızın gıda 22 ton gıda yardımı yaptı. Yardımlardan memnun kalan ihtiyaç sahipleri, Türk hayırseverlere teşekkür iletti.

Romanya'da 20 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Tuna Vakfı, Ramazan başında giyecek yardımıyla sevindirdiği insanları, bu kez gıda paketleriyle mutlu etti. Paylaşma ve yardımlaşma ayını bu sene de dolu dolu geçiren Türk gönüllüler, başkent Bükreş'te ve Müslüman soydaşların yoğun olarak yaşadığı Dobruca bölgesinde yiyecek paketleri dağıttı.

Un, şeker, pirinç, salça, reçel gibi temel gıda malzemelerinden oluşan gıda paketleri, 15 belediyeyle işbirliği halinde tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Paketler, Türk gönüllüler tarafından mahalle mahalle dağıtıldı. Bazı ihtiyaç sahipleri yardım paketini almaya çocuklarıyla geldi. Paketleri taşımakta zorluk çeken yaşlıların imdadına yine vakıf gönüllüleri yetişti. Yapılan yardımlardan özellikle yaşlılar çok mutlu oldu. Hayırseverler, yaşlılardan bol bol dua aldı. Bir vatandaş duygularını, "Allah sizin yaptığınız, yapacağınız bütün yardımlarınızda ve işlerinizde kolaylık versin. Yardımınız için çok teşekkürler." şeklinde ifade etti. Muhtaçların gözetiminde ayrım yapmayan Tuna Vakfı'na teşekkür eden Romen belediye yetkilisi ise, Türk hayırseverlerle işbirliğinin devamı temennisinde bulundu.

Tuna Vakfı Ramazan ayında yaptığı giyecek ve gıda yardımlarıyla 2 bin 500 aileye yardım elini uzattı. Vakıf gönüllüleri, önümüzdeki aylarda kışlık kıyafet ve kurban eti yardımlarıyla, Türk-Romen ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalmaya devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'da Tuna Vakfı'ndan 22 ton gıda yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER