Rosturizm: Türkiye ve Mısır'ın alternatifi var


Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov, yaptırımlara maruz kalan Türkiye ve Mısır'a alternatif olabilecek ülkelerin mevcut olduğunu söyledi.

Rus vatandaşlarının Türkiye ve Mısır'a alternatif tatil yerleri bulabileceğini söyleyen Rosturizm Başkanı Safonov, bu ülkelerin Rus turistleri memnuniyetle karşılayacağını dile getirdi. Safonov, "Alternatif olarak İsrail, Bulgaristan, Yunanistan, Vietnam, Tayland, Çin, Sri Lanka ve Hindistan'ı söyleyebiliriz. Biz fiyatların düşürülmesini talip ediyoruz. Bu ülkeler ilgi duyuyorlarsa bunu yapacaklardır." dedi.

Yurtdışına tatile giden vatandaşların güvenliğine çok önem verdiklerini hatırlatan Safonov, kanuni olarak da haklarının korunmasını istediklerini sözlerine ekledi.

"YURTDIŞI TURİZMİ RUSLAR İÇİN ÖNEMLİ"

Rosturizm Başkanı, Rus vatandaşları için yurtdışı turizmin önemli olduğunu söyledi. Yurtdışı turizmin dengeleneceğini ümit ettiklerini belirten Safonov, kuzey ülkesi oldukları için plaj tatiline ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Kış aylarında rekabet edecek teklif sunamadıklarını belirten Safonov, "Vatandaşlarımız yurtdışında kaliteli hizmet alabilmesi önemli." diye konuştu.

2015 yılının ilk 9 ay verilerine göre Rusya'dan yurtdışına tatil için gidenlerin oranı yüzde 31 azaldı. Bunun rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi, bazı vatandaşların yurtdışına çıkışının yasak olması neden olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Türkiye ve Mısır'a tatil turlarının satılmasının yasaklanmasının ardından 2016 yılında yurtdışına tatile gidenlerin sayısının daha da düşebileceği tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rosturizm: Türkiye ve Mısır'ın alternatifi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER