RTÜK'te Digitürk toplantısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün Digiturk’ün bağımsız 7 televizyon kanalını karartan kararını görüşmek için toplanıyor.

RTÜK'te Digitürk toplantısı

Üç üyenin talebi üzerine bir araya gelecek olan RTÜK üyeleri, Digitürk’e yönelik uygulanacak yaptırımlar ile lisans iptalini de masaya yatıracak.

RTÜK üyesi Süleyman Demirkan, daha önce yaptığı açıklamada lisans iptaline, platformu kapatmaya kadar giden yaptırımların gündeme geleceğini söylemişti. Demirkan, “RTÜK, tekelleşmeyi önlemek, izleyicilerin, dinleyicilerin haklarını, çıkarlarını korumak için vardır. Hukuk temelinde gereği neyse yapacağız” demişti. 

Digitürk’ten indirim hamlesi
7 TV kanalını bünyesinden çıkaran Digitürk, aboneliklerini iptal ettiren üyelerine SMS göndererek daha uygun fiyatlar ile abonelik teklifi yapıyor. 

Digitürk’ün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkarmasına çok sayıda abone tepki gösterdi. Binlerce abonesi, aboneliklerini iptal ettirdi. 

Digitürk ise ‘tepkili’ abonelerine indirim teklif etmeye başladı.
Kendilerine indirim SMS’si gönderilen vatandaşlar, daha önce 65 TL olan lig TV aboneliği için şimdi 41 TL talep edildiğini ifade etti.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber RTÜK'te Digitürk toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER