Rum sözcü: Anastasiadis, Annan Planı'ndan daha iyisini istiyor


Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum lider Anastasiadis'in 2004 yılında reddedilen Annan Planı'ndan daha fazlasını istediğini kaydetti.

Rum sözcü Hristodulidis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Bir taraf Annan Planı'nı reddetti. İşine geldiğinde bunları reddettik, bunlar olmaz, işine geldiğinde 'ha' burasını isterim demek doğru olmaz. Annan Planı'nın sadece bir kısmını alıp diğerlerini çöpe atarsak o zaman diğer tarafa haksızlık yapmış olursunuz" ifadeleri üzerien açıklama yaptı.

Hristodulidis, Anastasiadis'in Rumların önüne, kabul etmeyeceklerini bildiği bir anlaşma koymasının söz konusu olmadığını belirterek "Halkın bu sefer desteklemesi için Annan planından daha iyi bir çözüm planı getirmek için çalışıyor." dedi.

"DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIKTA ANLAŞMAZLIK VAR"

20 Aralık'taki liderler görüşmesi sonrasında yapılan ortak açıklamaya işaret eden Hristodulidis, "Birçok noktada ilerleme var. Ama zorluklar ve sorunlar da var. Sözgelimi dönüşümlü başkanlıkta anlaşmazlık var." diye konuştu.

Toprak başlığının yalnız mülkiyet çerçevesinde, anlaşmanın tabi olacağı kriterler noktasında görüşüldüğünü söyleyen Rum sözcü "Bölgeler üzerinde anlaşılmadı, haritalar teati edilmedi ancak toprak düzenlemelerinin olması gerektiği kabul edildi." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rum sözcü: Anastasiadis, Annan Planı'ndan daha iyisini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER