Rusların yarısı 1998 krizinin tekrarlanmasından korkuyor


Rusya ekonomisinin çalkantılar yaşadığı son dönemde krizden en çok etkilenen halk oluyor. Rusya'da vatandaşların ekonomik zorluklarla ilgili nabzını tutan Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTsIOM), Rusya'da her iki kişiden birinin 1998 yılında yaşanan krize benzer bir krizin yaşanmasından korktuğunu açıkladı.

VTsOM anketine göre Rusya'da halkın yüzde 49'u doksanlı yıllar sonunda yaşanan ekonomik krizin tekrarlanmasından endişe duyduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 9'u krizin tekrarlanacağından emin olduğunu ifade ederken yüzde 17'si ise kriz tekrarının yakın bir zamanda olacağını belirtti. Rusya'da halkın yüzde 40'ı 98 krizinin tekrarlanmayacağını düşünürken, yüzde 11'i bu konuda bir görüş belirtmedi.

98 krizinin tekrarlanacağını düşünen vatandaşların yüzde 68'i böyle bir krizle başa çıkamayacağı yönünde görüş bildirdi. Krizin tekrarlanacağını düşünenlerin yüzde 52'sini gençler, yüzde 56'sını ise düşük gelirli vatandaşlar oluşturdu.

Ankete katılan Rusların çoğunluğu (yüzde 62) 1998 krizinin kendilerini olumsuz etkilediğini, yüzde 27'si krizin kendi hayatlarına bir etkisinin olmadığını, yüzde 2'si ise kriz döneminde finansal durumunu iyileştirdiklerini ifade etti. Ankete katılanların yüzde 27'si 1998 krizini hafif atlattığını, yüzde 25'i krizin kendisini ciddi şekilde etkilediğini ve uzun yıllar krizin etkisinden kurtulamadığını ve yüzde 10'u ise 98 krizinin olumsuz etkilerinin kendisi üzerinde hala devam ettiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusların yarısı 1998 krizinin tekrarlanmasından korkuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER