Rusların yüzde 40'ı Moskova'nın Suriye politikasını onaylıyor


Rusya'da bağımsız araştırma şirketi Levada Center, Suriye'deki savaşla ilgili halkın nabzını tuttu. Araştırma şirketi ankete katılanlara, Suriye'de devam eden savaşı ne kadar takip ettiklerini, nasıl değerlendirdiklerini ve IŞİD'i sordu.

Anket Rusya halkının Suriye'deki olaylara çok fazla ilgi göstermediğini ortaya koydu. Ankete katılanların sadece yüzde 15'i Suriye'de yaşananları özenle takip ettiğini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 40'ı Rusya hükümetinin Suriye kriziyle ilgili olarak yürüttüğü politikalara onay verdi. Onay vermeyenlerin oranı yüzde 11 olurken, Rusya'nın Suriye politikasıyla ilgilenmeyenlerin oranı yüzde 33 olarak belirlendi.

Rusya yönetimi, Suriye krizinde en başından beri Esad rejiminin yanında yer almasına rağmen Rusya halkının bu konuda görüş ayrılığına düştüğü görülüyor. Ankete göre halkın yüzde 36'sı Esed yönetimini desteklerken, yüzde 10'u ise muhalif kesimi destekliyor. Halkın yüzde 39'u ise her iki tarafı da desteklemiyor.

Ankette yöneltilen "Suriye'de ne oluyor?" sorusuna Rusya halkı 3 farklı cevap verdi. Katılımcıların yüzde 46'sı "Suriye'de iç savaş var", yüzde 32'si "Batı tarafından teşvik edilen teröristler ülkedeki meşru hükümetle kanlı bir savaş içinde bulunuyor" ve yüzde 8'i ise "Beşşar Esed rejimi karşısında duran herkesi yok ediyor" dedi.

Ayrıca Rusya halkının yüzde 67'si Rusya yönetiminin Suriye yönetimine destek vermesi gerektiğini belirtirken, yüzde 20'si ise bu konuda tam tersini düşünüyor.

Ankete katılanlara IŞİD'in bölge ve dünya güvenliği adına bir tehdit unsuru olup olmadığı soruldu. Katılımcıların yüzde 54'ü IŞİD'i bir tehdit olarak görürken ,yüzde 14'ü ise tehdit oluşturmadığını savundu.

Ankette IŞİD'e katılan Ruslar hakkında görüş belirten katılımcıların yüzde 41'i bu konudan rahatsız olduğunu, yüzde 17'si ise rahatsızlık duymadığını söyledi. Yüzde 35'i ise Rusya vatandaşlarının IŞİD'e katıldığından haberi olmadığını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusların yüzde 40'ı Moskova'nın Suriye politikasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER