Rusya, 01-05 Şubat arasında Türkiye üzerinde uçacak


Genelkurmay Başkanlığı, Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında Rusya Federasyonu'nun 01-05 Şubat tarihleri arasında Türkiye'de gözlem uçuşu icra edeceğini duyurdu. ASA kapsamında Türkiye, Rusya Federasyonu üzerinde her yıl ortalama 4, Rusya Federasyonu ise Türkiye üzerinde 2 gözlem uçuşu yapıyor.

Genelkurmay açıklamasında, taraf devletler arasında karşılıklı olarak yapılacak gözlem uçuşları ile uygulama alanı içinde barış, istikrar ve iş birliğine dayalı güvenliği geliştirmeyi ve güçlendirmeyi, askerî faaliyetlerde açıklık ve şeffaflık sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi. ASA'ya Türkiye'nin 1994 yılında taraf olduğuna işaret edilerek, antlaşmaya taraf 34 devlet olduğu kaydedildi. 2006 yılından itibaren uygulama süreci başlayan antlaşma kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti'nin, Rusya Federasyonu üzerinde her yıl ortalama dört gözlem uçuşu, Rusya Federasyonu'nun da Türkiye Cumhuriyeti üzerinde her yıl ortalama iki gözlem uçuşu yaptığı belirtildi.

Bu kapsamda, 2016 yılı ASA planlaması gereği Rusya Federasyonu 01-05 Şubat tarihleri arasında Türkiye'de bir gözlem uçuşu icra edeceğine dikkat çekilerek, "Rusya Federasyonu ASA gözlem uçağı (AN-30) kullanılarak gerçekleştirilecek olan gözlem uçuşu esnasında, uçakta Rus uzmanların yanı sıra Türk yetkililer de hazır bulunacaktır. Rusya Federasyonu gözlem timi, gözlem uçuşu ve görev sonu çalışmalarının tamamlanmasından sonra 05 Şubat 2016 tarihinde ülkemizden ayrılacaktır." bilgisi aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, 01-05 Şubat arasında Türkiye üzerinde uçacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER