Rusya: Ankara'nın göçmenlerle ilgili bizi suçlaması gülünç


Rusya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk sahillerinde hayatını kaybeden Suriyeli göçmenlerle ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile birlikte Rusya'nın da sorumlu olduğu şeklindeki iddialarını reddetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Davutoğlu'nun açıklamalarını "gülünç" olarak değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "6 Ocak günü Ankara'da konuşan Davutoğlu, bizi sadece Suriye rejimine yardım etmekle suçlamadı; aynı zamanda gülünç bir şekilde Türk kıyılarına cesetleri vuran Suriyeli göçmenlerin ölümü ile ilgili Rusya ve BM Güvenlik Konseyi'ni suçladı." dedi.

BU TÜR SUÇLAMALAR SORUMLULUKTAN KAÇMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Zaharova, "Açık olan şey şu ki; sebep ve sonucu birbirine karıştıran tamamen sapkın bir mantık var. Bu tür komik suçlamalar, Ankara'nın bu göçmenlerin ve diğer Suriyelilerin ölümünün sorumluluğundan kaçma girişiminden başka bir şey değil." diye ekledi.

Rus Dışişleri Sözcüsü, "Türk liderliğinin şu an yürüttüğü politika, Suriye'de çeşitli radikal grupları görmezden gelmek ve onlara yardım etmek. Bu bir dereceye kadar Suriye'de şiddetin ve radikalizmin yayılmasını kolaylaştırdı ve kolaylaştırmaya devam ediyor, vahşi barbarlığın sınırında yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Mariya Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun sonucu ise göçmenlerin sayısının artması ki bunların bazıları Türk otoritelerinin gizli teşviki olmaksızın, Avrupa şehirlerinde daha iyi bir hayat arayışlarında daha aktif oluyorlar. Bu durum Avrupalı devletler tarafından düzgün bir şekilde kabul ediliyor. Bu yüzden Türk liderliği temsilcilerine tavsiyemiz iddialarını daha sorumluca yapmaları ve her yerde Moskova'nın parmağını aramamaları." CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Ankara'nın göçmenlerle ilgili bizi suçlaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER