Rusya Büyükelçiliği önünde Türkmenlere saldırılar protesto edildi


Rusya Büyükelçiliği önünde Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan saldırılar protesto edildi.

Genç Memur-Sen üyeleri tepkilerini göstermek üzere saat 13.00 sıralarında Rusya Büyükelçiliği önünde toplandı. Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan kalabalık adına yaptığı basın açıklamasında, Suriye rejim güçlerinin Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik sürdürmesine tepki gösterdi.

Esed'in emperyalist Rusya'nın kendi inancı doğrultusunda İran'ın desteğini aldığını belirten Beyhan, "Hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere bombalar yağdırıyorlar. Kadın, çocuk yaşı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı katil Esad'ı Bayırbucak Türkmenlerine yapılan katliamlarından dolayı esefle kınıyor lanetliyoruz." dedi.

Beyhan, başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sendikaları, dernekleri, üniversiteleri ve 78 milyon vatandaşı mazlumlara sahip çıkmaya, zulmü bitirmeye davet ederek, "Bölgede kurulan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bayırbucak Türkmen dağında olanlara bize ne diyemeyiz. Orada mazlum insanlar, orada öldürülmek istenen mazlum insanlık var. Kadınlar ve çocuklar Rusya ve Esad'a terk edilemez." ifadesini kullandı.

Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM'yi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Avrupa Birliği'ni ve Arap Birliğini, akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet eden Eyüp Beyhan şunları dile getirdi: "Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır. Bayırbucak'ta yaşanan vahşete son vermek için soruyoruz; Rusya'nın Suriye'de soydaşı mı var? Rusya'nın Bayırbucak'ta dindaşı mı var? Rusya'nın Suriye'ye sınırı mı var? Rusya'nın uçaklarının, askerlerinin Suriye'de ne işi var? Rusya'nın DAEŞ'le mücadele etmek gibi bir derdi yok. Katil Esed'i destekleme hedefi var. Vahşete ortak olmak, zulme paydaş olmak, sömürü masasına oturmak hedefleri var. Türkiye'nin gençleri olarak, bu katliamlara, ortaklarına, Esed'e ve Rusya'ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz: Zalim Rusya, piyonun Esed'i, katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek."

Kalabalık açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Büyükelçiliği önünde Türkmenlere saldırılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER