Rusya'da halkın satın alma gücü yüzde 9 düştü


Rusya Çalışma Bakanı Maksim Topilin 2015 yılında Rusya'da satın alma gücünün yüzde 8-9 oranında azaldığını açıkladı. Kasım ayı enflasyonu ise yüzde 0,7 olurken yıllık enflasyon yüzde 15,6 olarak hesaplandı.

Topilin yaptığı açıklamada "Maalesef bu yıl içerisinde satın alma gücündeki düşüş yüzde 8-9 olarak gerçekleşti. Ve kalkınma dönemi daha yeni başlıyor" dedi. Bakanın sözlerine göre satın alma gücündeki düşüşü işverenlerin krize karşı verdiği reaksiyon olarak yorumladı.

Mevcut ekonomik durumu 2008 kriziyle kıyaslayan Çalışma Bakanı "Önceki krizde halkın gelirleri yaklaşık olarak dengeli bir seviyede seyrediyordu. Fakat o zaman çalışma programları da dahil olmak üzere gerekli önlemler alınmıştı" şeklinde konuştu.

Rusya Federal İstatistik Servisi'nin verilerine göre Rusya'da Kasım ayında enflasyon yüzde 0,7 olarak hesaplandı ve böylece yıllık enflasyon 0,1 puan gerileyerek yüzde 15,6 oldu.

Ocak-Ekim dönemindeki tüketici fiyatları ise yüzde 11,2 oldu. Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'nın yüzde 12,2 olan sene başındaki 2015 yılı enflasyon hedefini yakalayabilmesi için kalan son 2 ayda aylık enflasyonun yüzde 0,5'i geçmemesi gerekiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da halkın satın alma gücü yüzde 9 düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER