Rusya'da vatandaşların yüzde 70'i Suriye operasyonlarını destekliyor


Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada Center'ın yaptığı araştırmaya göre halkın yüzde 72'si Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e karşı yürüttüğü askeri operasyonları destekliyor. Rusya'da operasyonlara karşı çıkanların oranı ise yüzde 14.

Ankete göre Rusların yüzde 31'i Rus uçaklarının IŞİD mevzilerini bombalamasına onay verirken, yüzde 14'ü ise öfke ve tedirginlikle karşılıyor. Her 4 Rusya vatandaşından biri bombardımanı ne onaylıyor ne de kınıyor.

Ankete katılanlara ayrıca Moskova'nın Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonları çerçevesinde Rusya'nın amacının ne olması gerektiği soruldu. Katılımcıların yüzde 47'si "Rusya, IŞİD ve muhaliflere karşı yürüttüğü savaşta Beşşar Esad'ı desteklemelidir" cevabı verdi. "Rusya bu savaşa hiç karışmamalı" diyenlerin oranı ise yüzde 28 olarak belirlendi. Diğer yandan halkın yüzde 8'i ise "Rusya, IŞİD'e ve Esad rejimine karşı yürütülen savaşta Batı koalisyonuna katılmalıdır" şeklinde yanıt verdi.

Ayrıca Rusya vatandaşlarının yarısı bir tarafta ABD ve Batı, diğer tarafta Rusya ve şu andaki Suriye yönetiminin Suriye'deki sorunun çözülmesi noktasında anlaşma sağlayabileceklerini düşünüyor.

Ankete katılanlar "Rusya'nın Suriye'deki savaşa müdahil olması Rusya için 'yeni' bir Afganistan ortaya çıkarır mı?" sorusuna yüzde 7 oranla kesinlikle 'evet' cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 39'u olabilir. Katılımcıların yüzde 6'sı ise kesinlikle 'hayır' şeklinde cevap verdi.

Levada Center çalışmasını 2-5 Ekim tarihlerinde Rusya'nın 134 ayrı yerleşim biriminde 1600 kişi ile görüşülerek gerçekleştirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da vatandaşların yüzde 70'i Suriye operasyonlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER