Rusya eski Maliye Bakanı Kudrin: Bütçe kesintileri bu yıl kaçınılmaz


Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, düşen petrol fiyatları karşısında 2016 bütçesinde bir revizyon düşünen Rusya yönetimine, harcamalarda yüzde 10 kesintiye gidilmesi çağrısı yaptı. Petrol fiyatlarının varili 30-35 dolar civarında olması halinde yüzde 10'luk kesintinin iyimser bir tahmin olacağını söyleyen Kudrin, yine de önemli bir kesinti olacağını kaydetti.

Rusya Haber Servisi radyosuna konuşan Kudrin, "Petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı bütçe kesintileri bu yıl kaçınılmaz. Petrol fiyatları düşük kalacak gibi, söylemesi zor ama muhtemelen 30-35 dolar civarında. Ancak bu bile bir önceki yıl sonu ile karşılaştırıldığında dahi ciddi bir azalma demek Yüzde 10'luk kesinti iyimser bir tahmin olur." dedi.

Kudrin'e göre sosyal yükümlülükler, aşağıya doğru seyreden bir ekonomide ek harcamaları da gerekli kılacak. Bazı kalemlerde daha fazla azalma ile bu yükümlülükler finanse edilecek.

Bugün Maliye Bakanı Anton Siluanov da harcamaların yüzde 10 oranında kesilmesi durumunda bütçenin 6,5 milyar dolar tasarruf edebileceğini söylemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya eski Maliye Bakanı Kudrin: Bütçe kesintileri bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER