Rusya ile uçak krizi turizme olumsuz yansıdı


Türkiye-Suriye sınırında Rus SU-24 jetinin düşürülmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasında yaşanan gerilim turizm sektörüne de yansıdı. Rusya'nın büyük tur operatörlerinden Natalie Tours en yakın zamanda Türkiye turlarını iptal edeceğini açıklarken Tez Tour ise müşterilerine Türkiye tatilinden uzak durmaları yönünde çağrıda bulundu.

Natalie Tours Başkanı Vladimir Vorobyov, Türkiye -Rusya arasında yaşanan durumu değerlendirdiklerini söyledi. Vorobyov, "Şu anda yaşananların en kötü senaryoyla sonuçlanabileceğini anlıyoruz. Durum netlik kazanana kadar Türkiye turlarını durdurmak en doğru seçenek." dedi. Vorobyov turların iptalinin sürekli olmayacağı belirtti ve sadece birkaç gün için geçerli olacağının altını çizdi.

Türkiye turlarını iptal etmeyen Tez Tour ise müşterilerine Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etti. Şirket tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'ye tur düzenlemeye devam ediyoruz ancak durumun nasıl gelişeceğini bilmediğimiz için rezervasyon yaptırmak için acele etmeyin" sözlerine yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ile uçak krizi turizme olumsuz yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER