Rusya Merkez Bankası Başkanı: Rublede dalgalı kur içmemiz gereken acı bir ilaçtı

Rusya Merkez Bankası Başkanı: Rublede dalgalı kur içmemiz gereken acı bir ilaçtı

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Moskova'da katıldığı "Rusya'dan Davet" adlı ekonomi forumunda Rusya ekonomisi hakkında bilgi verdi. Rusya Merkez Bankası'nın şu andaki kredi politikasını orta sert olarak değerlendiren Nabiulina, Rusya'da enflasyonu yüzde 4'e düşüreceklerini söyledi.

Petrol fiyatlarının sert düşmesi sonrası yaşanan mali kriz sürecinde dalgalı kura geçilmesinin 'içilmesi gereken acı bir ilaca' benzeten Nabiullina, "Belki de rubleyi birkaç yıl önce serbest bırakmamız gerekiyordu" şeklinde özeleştiride bulundu.

Merkez Bankası başkanının değerlendirmelerine göre bu geçiş, şirketlerin talep edilen yeni pazarlara açılmasına yardımcı oluyor ve böylece Rusya'nın hammadde dışındaki ihracatı da artıyor.

Merkez Bankası'nın ana hedefinin Rusya'da yıllık enflasyonu yüzde 4 oranına çekmek olduğunu belirten Nabiullina konuyla ilgili "Bu hedefe herhangi bir zaman aralığında ve ne pahasına olursa olsun ulaşacağız diye bir şey yok. Fakat enflasyonu düşüreceğiz, bu stratejik bir hedef" değerlendirmesinde bulundu.

Nabiulina, 2 yıl sonra Rusya'da tüketici fiyatlarındaki artışın yüzde 4'ü geçmeyeceği garantisini verdi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı, 2015 için enflasyon rakamı beklentilerinin yüzde 12 civarında olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Merkez Bankası Başkanı: Rublede dalgalı kur içmemiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER