Rusya, Polonyalı gazetecinin akreditesini iptal etti


Polonya'nın Gazeta Wyborcza gazetesinin Moskova muhabiri Vatslav Radzivinoviç, akreditasyon belgesinin iptal edildiğini duyurdu.

Bugün sabah saatlerinde Polonyalı gazeteci Vatslav Radzivinoviç, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Radzivinoviç, görüşme sonrası akredite belgesinin iptal edildiğini açıkladı. Radzivinoviç, bu kararın daha önce Polonya'da bulunan Uluslararası Haber Ajansı Rossiya Segodnya'nın muhabiri Leonid Sviridov'un akreditesinin iptal edilmesiyle ilgili olduğunu iddia etti.

Kararı ilginç bulan Radzivinoviç, akredite belgesi iptal edilen Rus gazetecinin devlet kurumunda kendisinin hem özel kurumda çalıştığını belirtti. Ayraca kendi gazetesinin Polonya hükümetine de muhalif olduğunu ifade etti.

Radzivinoviç, konuyu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova ile görüşmek istediğini ve gerekirse mahkemeye gideceğini ifade etti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, 24 Kasım 2014 yılında Rus gazeteci Leonid Sviridov'un akreditesini iptal edilmişti. Daha sonra ise Sviridov'un oturma izni de iptal edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Polonyalı gazetecinin akreditesini iptal etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER