Rusya: Türkiye'den Suriye'ye 24 saat silah taşınıyor


Rusya'nın Suriye'de kurduğu Ateşkeş Merkezi Komutanı Korgeneral Sergey Kuralenko, Suriye'de El-Nusra Cephesi ve Ahrar-uş Şam gruplarının kontrolü altında olan bölgelere Türkiye'den 24 saat boyunca TIR'larla silah taşındığını iddia etti.

Kuralenko, "Türkiye'nin Suriye'deki gruplara alenen yaptığı yardımın" Rus RT televizyonu çekim grubu tarafından kayıt altına alındığını söyledi. Kuralenko ayrıca Türkiye'nin Suriye'deki Kürt grupları top atışlarıyla vurmaya devam ettiğini iddia etti.

Kuralenko sözlerine şu şekilde devam etti: "Bugün İdlib ve Halep şehirlerinde devam eden çatışmaların tüm sorumluluğu tamamen Türkiye'ye aittir. Bu çatışmalar bölgede ateşkesin hızlıca sağlanmasına ve barışın oluşmasına engel olmaktadır. Görmek ve anlamak isteyen herkes için oldukça net. Buna ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçleri de dâhil."

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da, Suriye'deki teröristlere Türkiye'ye üzerinden silah gittiğini iddia etmiş ve kanıt olarak havadan çekilen görüntüleri basın mensuplarına göstermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye'den Suriye'ye 24 saat silah taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER