Rusya, Türkiye'ye cevap verme hakkını saklı tutuyor


Rusya, Açık Semalar Anlaşması (ASA) kapsamında Rus uçağının Türk hava sahasında gözlem uçuşuna izin vermeyen Türkiye'ye "cevap hakkını saklı tuttuğunu" açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, anlaşmaya taraf olan diğer ülkelerden de Ankara'nın adımları konusunda tarafsız bir değerlendirme beklediğini bildirdi.

Viyana merkezli Açık Semalar Anlaşması Danışma Komisyonu, bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantıya katılan Rus heyeti de Rus uçağının Türk hava sahasında gözlem uçuşu yapmamasını gündeme getirerek bu konuda kendilerine bir yanıt verilmesini talep etmişti. Rus heyeti başkanı Anton Mazur, "Bu açıklama, Rusya'nın Türkiye'nin hatasından dolayı ortaya çıkan 'çirkin' durum hakkındaki duruşunu yansıtmaktadır. Bu açıklama komisyonun bugünkü olağandışı toplantısında Rusya heyeti tarafından yapılmıştır. " demişti.

Viyana'daki Rus heyeti bugün ayrıca yazılı bir açıklama da yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden yayınlanan yazılı açıklamada "Rusya, Türkiye'nin ASA anlaşmasının hükümlerine uymamasına cevap verme hakkını saklı tutmaktadır." denildi. Moskova'nın ayrıca anlaşmaya taraf olan ülkelerden Ankara'nın bu tavrına karşı tarafsız bir değerlendirme beklediği aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Türkiye'ye cevap verme hakkını saklı tutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER