Rusya ve ABD'den, Kiev ve Donbas'a doğrudan diyalog çağrısı

Rusya ve ABD'den, Kiev ve Donbas'a doğrudan diyalog çağrısı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin, Moskova'da yaptıkları görüşmede Ukrayna'da çatışan taraflar, Kiev ve Donbas'a doğrudan diyalog çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik muhtemel işbirliklerinin geliştirilmesinin müzakere edildiği görüşmede, Kiev ve Donbas'ın doğrudan diyalog sürecini başlatmasının önemine değinildi.

Karasin ve Nuland, Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözümüne katkı sağlamak için Rusya ve ABD işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Minsk'te 12 Şubat imzalanan anlaşmanın tam uygulanmasının önemine dikkat çeken Rusya ve ABD, Ukrayna probleminin çözümüne yönelik kontağın devam ettirilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Moskova'da basın toplantısında değerlendirmede bulunan Nuland, ABD'nin tüm taraflara silah verilmesi konusuna karşı olduğunu, tarafların silahları kaldırması gerektiğini söyledi. Nuland'a göre Rusya da doğu Ukrayna'da ayrılıkçı gruplara silah sevkiyatını sonlandırmalı.

ABD'ye göre bunun henüz yapılmadığını savunan Nuland, Soçi'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yaptığı görüşmede Rusya'nın ayrılıkçılara yönelik desteğinin, Minsk Anlaşması'nın ihlali olacağının görüşüldüğünü hatırlattı.

Doğu Ukrayna'da barışın sağlanmasına yönelik anlaşmanın uygulanmasında sorunlar devam ediyor. Ateşkes ihlalleri sürerken, bölgenin özel statüsü ile ilgili anayasal değişiklik ve Kiev'le doğrudan diyalog kurulması konusunda henüz ilerleme sağlanamadı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ve ABD'den, Kiev ve Donbas'a doğrudan diyalog çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER