Sabiha Gökçen'deki patlamayı o terör örgütü üstlendi

Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bir çalışanın hayatını kaybetmesine, birinin de yaralanmasına neden olan patlamanın sorumluluğunu PKK terör örgütüne bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt üstlendi.

Sabiha Gökçen'deki patlamayı o terör örgütü üstlendi

TAK terör örgütü, “23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda havan toplarıyla gerçekleşen saldırıyı Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) olarak üstleniyoruz” dedi.

ANF’nin haberine göre, 1993’te Türkiye’nin metropollerinde, turistik yerlerinde ve çeşitli stratejik hedeflerine karşı sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürütmek amacıyla kurulan örgüt, saldırının gerekçeleriniyse şöyle sıraladı: “AKP diktatörlüğü, Kürtlerin yaşadığı tüm şehirleri boşaltarak, buraları yaşanılmaz alanlar haline getirip, halkı zorla göç ve tehcire zorlamaktadır. Bunun karşısında Kürt halkı görkemli direnişiyle bu faşist saldırılara en büyük cevabı vermektedir. Eylemde hava alanında ciddi hasar meydana gelirken, beş uçak da ağır darbe almıştır.”

Örgütün açıklamasında, patlama sonucu biri hayatını kaybeden, diğeri yaralanan iki kadın için herhangi bir ifade yer almadı.

‘Yeni dönemin başlagıcı’
Açıklama şöyle devam etti: “Erdoğan – AKP özel medyası, eylemin sonuçlarını bilinçli olarak çarpıtmaya ve böylece kendi hava sahasının güvenli olduğunu tüm dünyaya göstermeye çalışmaktadır. Havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır. Savaşta hiç bir ahlaki kurala uymayan Erdoğan – AKP faşist diktatörlüğü ve onun işbirlikçileri kendi şehirlerinde de o kadar rahat yaşayamayacaklardır.”

İSTİHBARİ ZAAFİYET
Bütün bunların ardından akıllarda istihbaratın Ankara katliamı gibi bir saldırının ardından böyle bir istihbari zaafa düşmesi ise otoriteler tarafından eleştirilirken derin endişeyle karşılandı.
<< Önceki Haber Sabiha Gökçen'deki patlamayı o terör örgütü üstlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER