Safranbolu'da şeker ustalarının mirasına sahip çıkıldı

Safranbolu'da şeker ustalarının mirasına sahip çıkıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinden Edirne'ye giden şeker ustalarının yaptığı badem ezmesi ile meşhur olunduğunu öğrenen akademik eğitimli şeker ustası Mesut Kırımlı, ustalarının mirasını yaşatmak ve meşhur Safranbolu lokumunun yanında ilçenin adını badem ezmesi ile duyurmak için kolları sıvadı.

Belçika'da çikolata üzerine akademik eğitimi alan ve bu işi memleketi Safranbolu'da yapmak için tesis kuran Mesut Kırımlı, Safranbolu'dan Edirne'ye göç eden ve orada badem ezmesi tatlısı yapıp Edirnelilerin badem ezmesi ile tanınmasını sağlayan ustalarının anısına tamamen doğal badem ezmesi üretti.

Amacının atalarının hem mirasını yaşatmak hem de Safranbolu'nun adını duyurmak olduğunu belirten Kırımlı, "Safranbolu lokumu Türkiye'de ve dünyada tanınan bir lokum. Edirne'de badem ezmesi ile tanınır. Yaptığım araştırmalar sonunda, Edirne'de badem ezmesini yapan ustaların Safranbolu'dan giden şeker ustaları olduğunu öğrendim. Ben de hem Safranbolu'nun lokumun yanında badem ezmesi ile de anılmasını sağlamak, hem de Safranbolu'dan giden bu ustalarımızın mirasını ilçemiz de yaşatmak istedim." diye konuştu.

"İÇİNDE HİÇ BİR KATKI MADDESİ YOK"

Yapılan badem ezmesinin tamamen doğal olduğunu kaydeden Mesut Kırımlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Belçika'da aldığım akademik eğitimimi memleketimde uygulamak istedim. Badem ezmesini, Safranbolu'da yetişen bademlerden ve kendimize özgü geliştirdiğimiz bir yöntemle doğal bir şekilde üretiyoruz. İlk üretimimiz yoğun ilgi gördü."
CİHAN
<< Önceki Haber Safranbolu'da şeker ustalarının mirasına sahip çıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER