Sağlık çalışanları patlama nedeniyle 2 gün iş bırakacak

Sağlık çalışanları patlama nedeniyle 2 gün iş bırakacak

Ankara'da barış mitinginde meydana gelen patlamada onlarca kişinin feci şekilde ölmesini protesto eden bir grup sağlık çalışanı, Çapa'da eylem yaptı. Patlamanın sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren sağlık çalışanları, yas sebebiyle 2 gün çalışmayacaklarını belirtti.

Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup sağlık çalışanı, Çapa'daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Millet Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, 'Katil, hırsız AKP', 'Katili tanıyoruz', 'Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız' yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup, patlamanın olduğu saat 10.04'te hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak eyleme başladı. Protestoya katılanlar, patlama nedeniyle 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi.

Patlamada hayatını kaybeden insanların Ankara'ya, Türkiye'nin dört bir yanından barış, emek ve demokrasi diye haykırmak için geldiğini belirten TTB yöneticisi Raşit Tükel, "Yolsuzluğa, hırsızlığa, emek sömürüsüne karşı çıkmak için gelmişlerdi. Bir saniye içinde Sıhhiye Meydanı'nı kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. Üzgünüz. Öfkeliyiz, yastayız." dedi.

'SORUMLULAR 400 VEKİL HEVESLİLERİDİR'

Saldırının sorumlularının belli olduğunu ifade eden Tükel, "Olayın sorumlusu diktatör heveslisi olanlar ve 7 Haziran seçimleri kursaklarında kalanlardır. Sorumlular 400 vekil heveslileridir. O sorumlular katillere silah ve mühimmat gönderenlerdir. O sorumlular koltuk sevdasına düşüp, ülkeyi kana bulatanlardır." diye konuştu.

"Barış, demokrasi ve özgürlük demek için Ankara'daydık." diyen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Onlarca arkadaşımızı Sıhhiye Meydanı'nda katlettiler. Televizyonlarda istihbarat ve güvenlik konuları konuşuluyor. Bunun güvenlik ve istihbarat ile ilgisi yok. Olayın failleri 7 Haziran seçimlerini yok sayanlar ve kendi iktidarını koruması için ülkeyi kana bulayanlardır. Biz katilleri biliyoruz. Katiller 400 milletvekili verin bu işi güzellikle halledelim derdindedir. Katil o sarayda oturup, bu ülkede yönetim biçimi değişmiştir diyenlerdir." ifadelerini kullandı.

'ANT OLSUN O DİKTATÖRÜ TARİHE GÖMECEĞİZ!'

Hükümetin, başbakanın, içişleri bakanının ve MİT başkanının istifa etmesi gerektiğini savunan Çerkezoğlu şöyle konuştu: "İstifa etmeleri yetmez, yargılanacaklar. O saraydan kelepçelerle çıkacaklar. Onlar ki bizim arkadaşlarımızın çocuklarımızın gülüşlerini yüzlerinde dondurdular. Ant olsun ki o diktatörü tarihe gömeceğiz. Onları da yargılayacağız. İktidarı yerle bir edeceğiz. Hem de onları gizli değil, stadyumlara dolduracağız. Açık yargılayacağız."

Açıklamanın ardından hastane bahçesinde yürüyen grup, olaysız dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanları patlama nedeniyle 2 gün iş bırakacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER