Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir: Bülent Keneş'in tutuklanması keyfidir


Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Today Zaman Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in attığı tweet nedeniyle tutuklanmasının keyfi olduğunu söyledi. Esendir, "Bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir."

Konseyden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: !Ülkemizde basın özgürlüğünü engellemek, kamuoyunun farklı ve muhalif fikirlere ulaşmasının önünü kesmek amacıyla her türlü uygulama yapılıyor. Gazetecilerin makul şüphe ile evlerine baskınlar düzenleniyor. Bir tweet attığı için hakkında dava açılıyor. Dizi filminin senaryosu dolayısıyla tutuklanabiliyor.

Halbuki gazetecilerin keyfi olarak ve baskı amacıyla göz altına alınması, tutuklanması Anayasa'da belirtilen düşünce ve basın özgürlüğüne aykırıdır. Buna rağmen Anayasa ve yasalar yok sayılarak tüm baskı unsurları kullanılmaktadır.

Son olarak Today Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tutuklaması da seçim öncesi medyaya gözdağı vermenin ve farklı fikirlerin topluma ulaşmasının engellenmesidir. Bir gün önce serbest bırakıldığı halde ertesi gün savcılara adeta talimat verilerek uluslararası yayın yapan bir gazetenin yayın yönetmeninin tutuklanması skandaldır.

'GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR'

Bilinmelidir ki gazetecilik suç değildir. Gazeteciler mesleğini yaparken iktidara şiddetli şekilde eleştiriler getirebilir. Yöneticiler görevleri gereği bunları tolore edebilmelidirler. Ancak iktidar yargıyı kullanarak, kendilerine en küçük bir eleştiri getiren gazetecilere gözdağı vermek, baskı altına almak ve susturmak istiyor.

Today Zaman Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tutuklanması keyfidir. Tutuklamasını kınıyoruz. Demokrasiye ve hukuka zarar veren bu tarz hukuksuz girişimlere derhal son verilmesini ve tutukluluk kararının kaldırılmasını talep ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir: Bülent Keneş'in... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER