'Bulunamayan' kanser ilacı Türkiye'ye geliyor

Kanser tedavisinde kullanılan ve eylül ayından bu yana piyasada bulunamayan, ''dacarbazin'' etken maddeli ilaç Türkiye'de olacak.

'Bulunamayan' kanser ilacı Türkiye'ye geliyor

Cihaz Kurumu İlaç Tedarik ve Tanıtım Daire Başkanı Ali Alkan, AA muhabirine, eylül ayından bu yana söz konusu ilacın temini konusunda sorun yaşandığını, bunun da üretici firmanın talep ettiği fiyatı alamadığı için ürünü çekmesinden kaynaklandığını belirtti.

''Dacarbazin'' etken maddeli ilacın, yurt dışı ilaç listesinde bulunduğunu ve Türkiye'ye Türk Eczacıları Birliği (TEB) aracılığıyla getirildiğini ifade eden Alkan, vatandaşın mağdur olmaması için Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu olarak da devreye girdiklerini söyledi.

İlacın en kısa sürede hastalara ulaştırılabilmesi için üretici firmayla iletişime geçtiklerini belirten Alkan, ''Fiyat ne olursa olsun vatandaşımızın mağdur olmasını istemediğimizi, hemen ilacın temin edilmesi gerektiğini söyledik. Görüşmeler neticesinde toplamda bin 600 kutunun haftaya Türkiye'ye geleceği bilgisini verebiliriz'' dedi.

Üretici firmadan Türkiye'nin tüm ihtiyacı kadar talepte bulunulduğunu vurgulayan Alkan, ''Firma, mayıs ayından itibaren üretimdeki sıkıntının da ortadan kalkacağını ifade etti'' diye konuştu.
<< Önceki Haber 'Bulunamayan' kanser ilacı Türkiye'ye geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER