Hastanede 4 dilde hizmet dönemi

Çocuk Hastalıkları Hastanesi, dört farklı dilde hizmet vermeye başladı

Hastanede 4 dilde hizmet dönemi

  • Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, dört farklı dilde hizmet vermeye başladı.
  • Hastaneye gelen vatandaşlar diğer hastanelerin de böyle bir çalışma yapmasını istedi.
  • Hastanenin son zamanlarda özellikle Suriyeli mültecilere hizmet verdiği söylendi.

 Kürtçe, Zazaca, Arapça, Türkçe bilboardlar hastane binasına asan hastane yönetimi, farklı kentlerden ve özellikle Esed'in yaptığı zulümlerden kaçarak Diyarbakır'a gelen mültecilere sağlık konusunda bilinçlendiriyor. Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen vatandaşlar, bilbordları gördüklerinde çok sevindiklerini ve diğer hastanelerin de böyle bir çalışma yapılmasını istedi.

Hastane yönetimi tarafından hazırlanan bilboardlarda "Çiçek su ile çocuk sevgi ile büyür", "Aşıyla hastalıkları aşıyoruz" , "Organ bağışı", "Anne sütü", "Sağlık çalışanları şiddete hayır", "Ekmeği israf etmeyiniz" ve "Sigarayı bırakın hayat sizi bırakmadan" yazılı bilboardlar hastane binasına asıldı. Bilboardlarda insan sağlığının çok önemli olduğuna dikkat çekiliyor. 

Hastane yöneticisi Atilla Yazıcıoğlu, Kürtçe, Zazaca, Arapça, ve Türkçe bilbordlarda Türkiye'deki farklı kimlik ve kültürlerini hastanede kucaklamak istediklerini söyledi. Ülkede farklı kimliklerin bulunduğunu belirten Yazıcıoğlu, Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak bölgeye sığınan mültecilere hizmet verdiklerini söyledi. Mardin ve Siirt civarındaki özellikle Arapça konuşan ailelerin çocukları olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, billboardlarla insanlara belki anlatarak söyleyerek kamudaki spotlarla bir takım mesajlar verilse de hastaneye gelen vatandaşın kendi dilindeki söyleme bilbordlarda görmesi daha da kalıcı ve verimli olacağını belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Hastanede 4 dilde hizmet dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER