İftarda aşırı yemek yemek kalp krizini tetikler mi?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

İftarda çok yemek kalp krizini tetikler mi?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Kalp sağlığımıza dikkat ederek oruç ibadetimizi nasıl ifa edebiliriz?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Soner Demir 'İftarda aşırı yemek yemek kalp krizini tetikler mi?' sorusuna cevap verdi.

"İftarda aşırı yemek yemek kalp krizini hemen tetiklemez." diyen Demir şöyle devam etti: "Ancak, aşırı ve hızlı yemek yemek kişiyi rahatsız eder. Rahat nefes alınmasını zorlaştırır. Vücutta yorgunluk, halsizlik olabilir. Ramazanda iftardan sonra acile gelen vaka sayısı artar ama acile gelen herkes kalp krizi geçiyor diye düşünmek de doğru değildir. Aşırı ve hızlı yemek sonucu vücudun pek çok organı harekete geçer. Bu da bir takım semptomlara sebep olabilir. Bunları önlemek için iftarı ikiye bölerek arada 1-15 dakika mola vermek aşırı tuzlu, tatlı ve yağlı besinlerden uzak durmak gerekir."
<< Önceki Haber İftarda aşırı yemek yemek kalp krizini tetikler mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER