Oruç tutan kalp hastaları nelere dikkat etmeli?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Oruç tutan kalp hastaları nelere dikkat etmeli?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Kalp sağlığımıza dikkat ederek oruç ibadetimizi nasıl ifa edebiliriz?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Soner Demir 'Oruç tutan kalp hastaları gün içerisinde hangi sorunlarla karşılaşabilirler? Bu durumlarla baş edebilmek için neler yapabilirler?' sorusuna cevap verdi.

İşte uzmanın o soruya cevabı:


"Oruç tutan kalp hastaları yaz ayı olması sebebiyle en çok sıcaktan etkilenebilirler. Bunun için de dün içinde güneşin sıcağın yoğun olarak hissedildiği saatlerde dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. İftar ile sahur arasını iyi değerlendirerek yeterli su tüketimini sağlamaları gerekiyor. Gün içinde kapalı, havasız ortamlardan uzak durmalılar. Kıyafet seçimi yaparken de terletmeyen pamuklu giysileri tercih etmeliler. Dışarı çıkmak zorunda kalırlarsa şapka veya şemsiye kullanarak güneşten korunabilirler. Gün içinde kısa istirahatlar bedeni dinlendirecektir. İftar ve sahurda yeterli ve dengeli beslenmek de vücuttaki direnci arttıracaktır."
<< Önceki Haber Oruç tutan kalp hastaları nelere dikkat etmeli? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER