Sülükle birçok hastalığa mucizevi tedavi

Beslenirken şifa veren canlılar alternatif tıbbın gözdesi. Sülük bunlardan en sık kullanılanı..

Sülükle gelen şifa!

  • Sülük tedavisinin hala birçok hastalığa çare olduğunu biliyor muydunuz? 
  • Binlerce yıldır kullanılan Sülük tedavisi akupunkturla birlikte oldukça etkili
  • 'Sülük hastalıklı bölgeyi değil en iyi besin alanını bilir, bu da hastalığı tedavi eder.'
  •  Rusya'da 200'ün üzerinde Sülük Enstitüsü var


Salgılarındaki etken maddelerin çeşitli hastalıkların tedavisinde faydalı olduğu yüz yıllardır bilinen şifa kaynağı sülükler, son yıllardaki tıbbi gelişmelerle birlikte alternatif tıbbın gözdesi haline geldi.

Sülük ve Akupunktur Uzmanı Dr. Mustafa Başar Anıl, Samanyolu Haber'e tıbbi sülük tedavisini ve uygulama yöntemlerini anlattı. 

Başta Rusya ve Almanya olmak üzere pek çok ülkede uzun yıllardır bilimsel olarak uygulanan sülük tedavisi, ülkemizde de Osmanlı'dan beri kullanılırken Dr. Anıl'a göre birçok hastalığın en etkili tedavi aracı da sülükler.

MAHARET SÜLÜKTE DEĞİL SALGISINDA

Sülüklerin çenelerinin alt kısmında bulunan tükürük bezlerinden salgıladıkları tedaviye yardımcı  100'den fazla etken madde, sayısız rahatsızlığa deva oluyor. Salgıladıkları bu etken maddeler pıhtılaşmayı giderip, ağrıyı azaltıyor ve dolaşımı uyararak hasarlı bölgeyi harekete geçiriyor. 

Dr. Anıl, sülük tedavisinin, başta bölgesel damarsal bozukluklar olmak üzere, bölgenin yeterli kanlanamaması sebebiyle oluşan diyabet yaraları, kangren, varis gibi dolaşım hastalıkları, çeşitli eklem ve kas ağrıları, ülser, reflü gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirtiyor. 

SÜLÜK HASTALIKLI BÖLGEYE Mİ YAPIŞIR?

Dr. Mustafa Başar Anıl, sülük tedavisinin halk arasında yanlış bilindiği ve uygulandığını belirterek esas tedavinin ne şekilde yapılması gerektiğini de şöyle açıklıyor:

''Bilinenin aksine sülük hastalığın yerini bilemez, sadece en iyi şekilde beslenebileceği yere yönelir, uzmanların uygulama sırasında sülükleri etki edecek noktalara yönlendirmelerinin tedavinin temelini oluşturur.''

Sülük tedavisi daha uzun yıllar gelişen yöntemler ve uzmanların yardımıyla şifa kaynağı olmaya devam edeceğe benziyor

İSMAİL ATEŞ / SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Sülükle birçok hastalığa mucizevi tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER