Sakarya Baro Başkanı: Mussolini, Hitler, Mao deneyimlerinin sonucu açık


Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, gazetecilere yönelik operasyonların Türkiye'nin demokrasi ve hukukun gösterdiği rotadan tamamen çıkmak üzere olduğunu savunarak, "Mussolini, Hitler, Paul Pot, Mao deneyimlerinin sonucu açık." dedi.

Kazan yaptığı açıklamada, tarihte hukuku, hak ve özgürlükleri, bireyi yok etmeye çalışan nice girişimler görüldüğünü belirterek, Mussolini, Hitler, Paul Pot, Mao deneyimlerinin sonucu açık olduğunu vurguladı. Kazan totaliter düzen süresince insanların yüzlerine peçe takarak sahte kimlik kartlarıyla dolaştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Ancak özgürlüğe kavuşur kavuşmaz, hukukun ışıkları görünür görünmez maskelerini atmışlar, maske taktıranları dışlamışlardır. İnsanın devletleştirilemeyeceği anlaşılınca, devlet insancıllaştırılmıştır. Ancak bu anlaşılıncaya kadar nice acılar çekilmiş, nice nesiller yitip gitmiştir. Aynı acıları tekrar yaşamak ve yaşanmış tecrübeleri tekrar etmek zorunda değiliz. Nesillerimizi ve geleceğimizi kaybetmek zorunda değiliz.

ÜLKEMİZ KAYALIKLARA ÇAKILMAK ÜZERE

Karanlık bir fırtına içinde yol alan koca Türkiye'nin gemisi, mürettebatı olan tüm yurttaşlar ile birlikte deniz fenerinin önündeki kayalıklara çakılmak üzere olduğunu dile getiren Kazan, "Gemilere yön veren bir deniz feneri gibi Türkiye'nin rotasını belirleyecek olan demokrasi ve hukukun temel ilkeleri acilen hatırlanmaz ise, hepimizi pişmanlığın fayda vermeyeceği çok daha büyük acılar bekliyor."

DÜŞMANLIK ATMOSFERİNİN BİZİ GÖTÜRECEĞİ YER KAYALIKLARDIR

Türkiye gemisinin, kayalıklara çarpmaktan kurtulmak zorunda olduğunu bu nedenle rotasını hukukun temel ilkelerine ve demokrasiye çevirmek zorunda bulunduğunu vurgulayan Kazan, "Yargı eliyle muhalif basını susturmanın, gazetecileri ve yargı mensuplarını tutuklamanın, basın özgürlüğünü düşünce ve ifade hürriyeti ile birlikte yok etmenin, gelecek nesillerimizin bu düşmanlık atmosferi içinde yetiştirmenin bizi götüreceği yer kayalıklardır." dedi.

TÜRKİYE, HUKUK VE DEMOKRASİ ROTASINDAN ÇIKMAK ÜZERE

Aklı başında tüm hukukçuları, bu ülkenin aydınlarının Türkiye'nin kayalıklara doğru sürüklendiğini görmekte ve aynı tehlikeye dikkat çekmekte olduğunun altını çizen Kazan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kimseyi özelinde savunmuyoruz, zira kimse bir taraf edinilip savunulacak kadar masum değil bu ülkede! Uyarıyoruz! Sadece ve sadece Hukukun, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tarafı olmak zorundayız. Türkiye demokrasi ve hukukun gösterdiği rotadan tamamen çıkmak üzeredir ve herkes için asıl tehlike de budur." CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya Baro Başkanı: Mussolini, Hitler, Mao deneyimlerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER