Şamil Tayyar'da 'itirafçı' korkusu

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'da itirafçı paniği yaşayan hükümet üyeleri safına katıldı.

Şamil Tayyar'da itirafçı korkusu


Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı kapsamında tutuklanan isimlere 15 Temmuz sonrası bildiklerinizi anlatın çağrısı yapmıştı. 

"İnancımızda 'tövbe' ve devletimizde 'Şefkat' vardır, gelin bildiklerinizi anlatın. Devlet de size gerekli kolaylığı sağlayacaktır." diyen Erdoğan özellikle üst düzey yargı mensuplarının itirafları sonrası 180 derece çark etmişti. Erdoğan bu defa "İçeride olan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı diyerek ortaya çıkıyorlar. Bunlar gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar, doğru konuşmuyorlar." dedi. 

O açıklama sonrası başta 'itirafçı'ların ifadelerini tutanaklara geçiren Ankara Başsavcısı Harun Kodalak dahil 18 başsavcı kızak pozisyonlara çekildi.

Son olarak ise tutuklanan kaymakam Ali Türk’ün “Referansım Bilal Erdoğan” ifadesini tutanağa geçiren Başsavcı Vekili Bayram Kuş, Çorum’a düz savcı olarak gönderildi.

AKP kanadında itirafçı paniği yaşayan isimler arasına Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'da katıldı. Tayyar katıldığı bir televizyon programında yeni itirafların önüne geçmeye çalışan açıklamalar yaptı. 
<< Önceki Haber Şamil Tayyar'da 'itirafçı' korkusu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER