Sanatçılar sorunlarını tartışacak


Sinema, müzik, sahne sanatları, edebiyat, plastik sanatlar ve görsel sanatçılardan oluşan Sanat Meclisi, sorunlarını konuşmak, tartışmak ve kalıcı çözümler bulma amacıyla 'Sanat Sempozyumu' düzenliyor.

06-07 Kasım'da Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek sempozyuma, Sanat Meclisi'ne üye olan veya olmayan tüm sanatçılar katılabilecek.

Programla ilgili yapılan açıklamada, "Halkımızın yaşadıklarının benzerlerini sanat alanında da yaşıyoruz hiç kuşkusuz. En ufak bir muhalif sesin susturulmaya çalışıldığı bir düzende sanatçıların da kendi sorunları etrafında toplanmaya, örgütlenmeye, çözümler üretmeye ihtiyacı var. Geldiğimiz süreç artık sadece tiyatrocuların kendi aralarında; sadece müzisyenlerin, sinemacıların kendi aralarında örgütlenmelerinin yetersiz olduğunu göstermiyor mu? Son yıllarda yaşanan saldırılar ve çevremizi kuşatan sorunlar ise alanımızın varlığını ölümcül bir biçimde tehdit eder hale geldi. İki gün sürecek sempozyumda sorunlara topluca bakıp, bu sorunların çözümü için geçmiş yıllarda yapılanları değerlendirip günümüzde yaşanan süreci tüm sanat dallarından sanatçıların katılımıyla ele almaya çalışacağız. Sanat alanının insanlarının tüm beyinlerini çalıştırmak amacımız. Ve esas olarak kapitalizmin bizi çözümsüz bırakamayacağını hem sanatçılara hem yeni sanatçı adayları gençlerimize hem da halkımıza göstermektir. Düşünelim, tartışalım, katılalım ve çözelim." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "6-7 Kasım 2015 günlerinde halkımızı, aydın ve sanatçılarımızı, sanatçı adaylarımızı buluşmaya, konuşmaya ve alanın sorunları için çözüm bulmak için yola çıkmaya çağırıyoruz." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sanatçılar sorunlarını tartışacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER