Şanlıurfa Barosu, siyasileri sorumluluk almamakla suçladı


Şanlıurfa Barosu, artan terör olaylarına ilişkin açıklama yaparak siyasileri sorumluluk almamakla suçladı. "Bizler, Türkiye toplumu olarak savaş istemiyoruz, kardeş kavgası istemiyoruz." diyen Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, "Şunu açıkça ifade edelim ki, akan kanın durması için siyaset kurumu üstüne düşeni yapmıyor. Ülkeyi yönetenler üstüne düşeni yapmıyor." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Barosu, son 3 aydır devam eden çatışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Siyasileri sert dille eleştiren Baro, halkın çatışma istemediğini vurguladı. Açıklamayı Baro Başkanı Hikmet Delebe yaptı. Delebe, bir devlet projesi olarak yürütülen 'barış süreci'nin maalesef hedeflenen amaca ulaşmadan sona erdiğini dile getirdi.

Sürecin bitmesi ile birlikte, yaklaşık 3 aydır ülkenin adeta kan gölüne döndüğünü aktaran Delebe, her gün gencecik insanların hayattan koptuğunu, yüreklere ateş düşmeye devam ettiğini ifade etti. "İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Bir damla insan kanı, dünyadaki bütün toprak paçalarından, bütün ülke sınırlarından daha kutsaldır." diyen Delebe, söz konusu insan hayatı ise gerisinin teferruat olduğunu vurguladı.

Siyasi, STK, medyayı üzerine düşen görevi yapmamakla suçlayan Başkan Delebe, şunları kaydetti: "Şunu açıkça ifade edelim ki, akan kanın durması için siyaset kurumu üstüne düşeni yapmıyor. Ülkeyi yönetenler üstüne düşeni yapmıyor. Medya, sivil toplum örgütleri ve hatta toplum üstüne düşeni yapmıyor. Her insan, her kurum, her aktör bu kardeş kavgasının sona ermesi için gücü oranında bir mücadele verirse, her şey çok farklı olacak."

Çatışmalar sürdükçe, cenazeler ülkenin dört bir yanına gönderildikçe halklar arasındaki ayrışmanın derinleşeceği uyarısında bulunan Delebe, Özellikle batı illerinde sivil halka yapılan ırkçı saldırıların dozu arttıkça, duygusal kopuşların hızlanacağı vurgusunu yaptı.

"Bizler, Türkiye toplumu olarak savaş istemiyoruz, kardeş kavgası istemiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde huzur ve barış istiyoruz. Bunu temin edecek olanlar, ülkeyi yönetenlerdir, siyasi aktörlerdir" diyen Delebe, şu soruları sordu: "Neyi paylaşamıyoruz, nerede anlaşamıyoruz? Konuşmakla, tartışmakla her türlü sorunumuzu çözebilecekken bu savaş, bu kardeş kavgası niye? Neden gençlerimiz daha hayatlarının baharında toprağa düşüyor? Neden anneler kokularına doyamadıkları yavrularım toprağa veriyor?"

ELİNİZİ SİLAHTAN ÇEKİN!

Siyasilere çağrıda bulunan Baro Başkanı Delebe, tekrar çatışmasızlık ortamının sağlanması için siyasileri diyaloğa davet etti. Delebe, şu çağrıda bulundu: "Ey siyasi aktörler, ülkeyi yönetenler, karar vericiler! Gelin tekrar anlaşma zeminini yoklayın. Diyaloga geçin. Elinizi silahlardan çekin, operasyonları durdurun. Hem de bunu hiçbir siyasi kaygı taşımadan, hiçbir hesap içinde olmadan yapın. Merak etmeyin, barışa el uzatanlar küçülmezler, puan kaybetmezler. Bilakis yücelirler, tarihe geçerler."
CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa Barosu, siyasileri sorumluluk almamakla suçladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER