Saray kabinesinde 'af' yağmuru: İşte topun ağzındaki bakanlar!

Önceki gün "görevden affını" isteyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Pakdemirli'nin ardından kabinede topun ağzında olduğu iddia edilen bakanlar da ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakdemirli’yi de önceki bakanlarda olduğu gibi gece yarısı görevden aldı. Pakdemirli’den boşalan göreve AKP’li Vahit Kirişci atandı. Af talebinde bulunduğu belirtilmesine karşın dün Erzincan’da programı olan Pakdemirli’nin görevden alınacağından haberinin olmadığı iddiaları dile getirildi.

YENİ ‘AF’LAR OLABİLİR

Seçime az bir süre kala böyle bir değişiklik yapılması, “iktidarın kaybettiği çifçiyi yeniden yanına çekebilmek için yaptığı bir hamle” olarak da yorumlanıyor.

THK'ya güvenmeyip uçuş sertifikasını THK'dan alan 'Bakan': Bir Bekir Pakdemirli portresiTHK'ya güvenmeyip uçuş sertifikasını THK'dan alan 'Bakan': Bir Bekir Pakdemirli portresi

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre iktidar kulislerinde önümüzdeki dönemde kabinedeki değişikliklerin devam edeceği konuşuluyor. Kulislerde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin görevden alınabileceği dile getiriliyor. Yine kulislere göre önümüzdeki dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılabileceği, Mehmet Nuri Ersoy’un Turizm Bakanı olarak devam edeceği ancak Kültür Bakanlığı’na başka bir ismin getirilebileceği de dillendiriliyor.

<< Önceki Haber Saray kabinesinde 'af' yağmuru: İşte topun ağzındaki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER