Sarıkamış şehitleri için bin 840 kilometre pedal çevirecekler


Sarıkamış harekatında şehit düşen binlerce askeri anma programı kapsamında '7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' 26 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Bisiklet turuna katılacak sporcular, Sultanahmet Meydanı'ndan başlayıp Sarıkamış'ta bitecek bin 840 kilometrelik yolu bisikletle geçecekler.

'Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak' sloganıyla gerçekleştirilen 7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği işbirliğiyle düzenleniyor. 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olmasının 101. yılı dolayısıyla düzenlenen bisiklet turuna katılacak sporcular, Sultanahmet Meydanı'ndan başlayıp Sarıkamış'ta bitecek bin 840 kilometrelik yolu bisikletle geçecekler. 26 Aralık Cumartesi saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenecek saygı duruşu, toprak ve bayrak tesliminin yapılacağı törenin ardından Sarıkamış'a bisikletleri ile hareket edecek sporcular, 1915 yılının Zemheri ayında donarak ebediyete intikal eden 90 bin şehit büyüğümüze minnet borcu ödemek, gençlerimize tarih bilincini aşılamak üzere bin 840 kilometre yol kat ederek tarihi geçmişimize dikkat çekecekler.

'ANMA PROGRAMI 3 OCAK'TA SONA ERECEK'

Sporcular, Sultanahmet Meydanı'ndan başlayan ve sırasıyla Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergâhı geçerek 1840 kilometrelik etabı tamamlayacaklar. Daha sonra 3 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenlenecek resmi tören ile Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu sona erecek.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER