Saygı Öztürk'ten kritik yazı

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk Ankara patlamasıyla ilgili dikkat çekici bir yazı yazdı.

Saygı Öztürk'ten kritik yazı

Öztürk'e göre terörün bu derece azmasına teröristle müzakere döneminde yapılan hatalar ve yolsuzluk soruşturmaları sonrası Emniyet'te başlatılan cadı avı sebep oldu. 

İşte Öztürk'ün yazısından ilgili bölüm...

***
(...)

Ankara’da son 5 ayda gerçekleştirilen üç eylemde 175 kişi hayatını kaybetti. “Yaralandı” dediklerimizin arasında gözünü, kolunu, bacağını kaybedenler, ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olanlar da bulunuyor. Başında söyleyelim tüm bu eylemlerin amacı, devleti, bölücü terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’la masaya oturtmak.

Bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin tutanakları okunduğunda, Öcalan özellikle KCK operasyonlarını yapanların görevden alınmasını istiyor. 

Bunların bir bölümü o dönemde yerine getiriliyor. 17/25 Aralık operasyonundan sonra “cemaatçi” oldukları gerekçesiyle İstihbarat Dairesi, Terörle Mücadele Dairesi başkanlarından, yardımcılarına, illerdeki şube müdürlerinden büro amirlerine, polislere kadar hemen hepsi değiştirildi. Ama aynı kadroları, o birimlere de aynı isimler taşımıştı.

Acele yapılan değişiklikler sırasında bu şubelerin bel kemiği sayılan “haber elemanı” olarak nitelendirilen yani Emniyet’e örgütler içinden bilgi taşıyanlarla da bağlantılar koparıldı. O yüzden örgüt içinden haber alınamaması eylemler yapılmadan önlenmesini de zorlaştırdı. Bugün görev yapanlar da eylem olmaması için çaba gösteriyor, özveriyle çalışıyor ama eğer “haber elemanı” yoksa, ya da örgüt içinde kendilerine bilgi getirecek isimlerle bağlantı kuramamışsa eylemler önlenemez.

Ankara’da 103 kişinin öldüğü patlamadan sonra Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve iki şube müdürü görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle açığa alınmışlardı. Peki bunlar hakkında “yargılama izni” verildi mi? Hayır verilmedi. İlin asayiş ve güvenliğinden sorumlu valiye dokunuldu mu? Hayır. İstifa eden oldu mu? Ne gezer…

Eğer bilgi toplayamıyorsanız, toplanan bilgilerin analizini yapamıyorsanız benzer eylemler her zaman gerçekleştirilir. Gerçekçi olmak gerekirse dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir teknoloji, ölmek için kendisini programlamış niyetin önüne kolay kolay geçemez.


<< Önceki Haber Saygı Öztürk'ten kritik yazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER