Sebze meyve üreticisi küçük işletmecilere destek


Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Çiftçi Kayıt Sistemine(ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan (çay ve fındık ürünleri hariç) açıkta veya örtü altı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında dekar başına 100 TL küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacağını belirtti.

Ali Selvi, yaptığı açıklamada, Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Tebliği'nin 30 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan gerçek ve tüzel kişilere üretim yılında dekar başına 100 TL küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacağını anlatan Selvi, "Bu kapsamda? Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü (üretim alanı) toplam 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç açıkta veya örtü altı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında 100 TL/da küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacaktır. 2016 üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı; açıkta üretim için 1 dekarın, örtüaltı ünitelerinde üretim için 500 metrekarenin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacaktır. 2016 yılı Küçük Aile İşletme Desteği başvuruları 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitiminde sona ereceğinden üreticilerimizin destekleme başvurularını yapmaları için bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Sebze meyve üreticisi küçük işletmecilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER