Seçim öncesi son MGK toplantısı 6 saat sürdü


Seçim öncesi son Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) toplantısı olan ekim ayı MGK toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada ülkedeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içerisindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceği vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan olağan Ekim MGK'sı 6 saat sürdü. Toplantı sonrası MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada Ankara Garı önünde meydana gelen terör saldırısının çok yönlü olarak ele alındığı, adli ve idari soruşturmaların devam ettiğine dikkat çekilerek "Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdüreceğinin altı çizilmiştir" denildi.

Toplantıda ayrıca DAİŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizildi. Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği kaydedilen toplantıda hava sahası ihlallerinin de ele alındığı ifade edilerek MGK açıklamasında, "Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir" ifadesine yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Seçim öncesi son MGK toplantısı 6 saat sürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER