Seçimler yaklaştıkça itiraflar da arttı

Davutoğlu, Balyoz ve BÇK ve KÇG hakkında itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Seçimler yaklaştıkça itiraflar da arttı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat sürecinde yaptığı fişlemelerle tarihe geçen Batı Çalışma Grubu (BÇG)’na benzer bir şekilde Başbakanlık bünyesinde oluşturulan ve yaptığı fişlemelerle kamuda ‘cadı avı’ başlatan Kozmik Çalışma Grubu (KÇG)’nu itiraf etti.

DAVUTOĞLU BOCALADI

Davutoğlu, NTV’de yaptığı açıklamada ‘paralel yapı’ safsatasıyla ilgili bir soru üzerine “Birçok noktalarda gerekli adımlar atılıyor ve tedbirler alınıyor ve bu konuda özellikle görevlendirilmiş, MGK kararından sonra görevlendirilmiş arkadaşlar da var. MGK kararı da, özellikle devlete sızmış illegal paralel yapılanmalar, kim yaparsa yapsın devlet bunu kabul etmez.” dedi. Bu sözlerin ardından kendisine yöneltilen “Başbakanlık’ta takip ekibi mi var?” sorusu karşısında bocaladı ve şu çelişkili cevabı verdi: “Yok o anlamda değil. Bütün bürokrasi… Her yerde. Bu yapı veya başka bir yapı benim önüme birisi bir isim getirdiğinde şu veya bu bakanlıkta, eğer benim hesap vermek durumunda olan ben ve arkadaşlarım dışında bir güç onda belirleyici olmuşsa onu saf dışı etmek bizim görevimizdir. O anlamda bir çalışma, bir yoğun, bir şey var.”

SEÇİM SÜRECİNE GİRİLDİ BALYOZ SÖYLEMİ DEĞİŞTİ

Başbakan Davutoğlu, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkililerinin “Aldatıldık. TSK’ya kumpastı.” açıklamalarının ardından Türk hukuk tarihinde benzeri görülmemiş bir şekilde kapatılan Balyoz davasıyla ilgili de ilginç ifadeler kullandı. Davutoğlu, bu yöndeki bir soruya “Bunun kumpas olması bazı unsurların masum olduğu anlamına gelmiyor. Bu ülkede e-muhtırayı biz yaşadık.” karşılığını verdi. CHA
<< Önceki Haber Seçimler yaklaştıkça itiraflar da arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER