Sefa Zor: Söz konusu yalan haberler algı amaçlı yapılıyor

Sefa Zor: Söz konusu yalan haberler algı amaçlı yapılıyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Sefa Zor, son günlerde bazı internet sitelerinde çıkan "Aktif Eğitim-Sen'de deprem" tarzındaki yalan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Sefa Zor, yalan haberlerin kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Algı amaçlı yapılan haberlerin kendilerini dün olduğu gibi bugün ve yarında doğru bildikleri yoldan alıkoyamayacağını kaydeden sendika başkanı, "Malum olduğu üzere ülkemizde tek sermayesi hakim siyasi iradenin doğru, yanlış her adımını alkışlamak olan bazı sendikal anlayışlar göbekten bağlı oldukları siyasi yapıya diyet borçlarını ödeyebilmek için her geçen gün daha da siyasallaşmakta, görevini kötüye kullanan bazı bürokratlardan aldıkları gayr-ı meşru destekle kamu kurumlarında çalışma barışını adeta dinamitlemektedir.
Aynı anlayış kamu çalışanının karşısına bazen maiyetindeki personeli siyasi sendikal tercihlere zorlayan bir zorba yönetici, bazen çalışma arkadaşlarını kendisi gibi düşünmediği için sürgün, kurs görevi verilmeme, yöneticilikten alınma, adaylığının kaldırılmaması ve benzeri söylemlerle tehdit eden bir haydut gibi çıkıyor. Bazen de kendilerini ve desteklediklerini desteklemeyi ilahi emir olarak gören ve göstermeye çalışan bir ham softa olarak çıkmaktadır." dedi.

Zor, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu kurum ve kuruluşlarında bunlar yaşanırken bazı tetikçiler de sahiplerinin veya ahbabı oldukları çavuşlarının illegal çıkarları için kendi çöplüklerinde çığırtkanlık yapmaktadır. Son günlerde bazı sözde internet haber sitelerinde muhtemelen aynı kirli odaktan talimatla yazdırılmış ve 'sendikada deprem, üyeler bir panik havası içinde topluca istifa ediyor' gibi içerikli yalanlarla dolu haber müsveddeleri yayınlanmaktadır. Toplumda yaşanan her felaketi kendi hesabına kazanca çevirmeye çalışan bu şark kurnazları, oluşmasını hasretle bekledikleri depremde evini terk etmesini istediklerine üye olmaları gereken sendikayı talimat buyurmayı da ihmal etmemişler."

"SENDİKA RİSK DEĞİL GÜVENCEDİR"

Sosyal etkinlikler anlamında adı gibi çok aktif olduklarını ve bu durumun bazılarını rahatsız ettiğini hatırlatan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi Başkanı , sözlerini şöyle sürdürdü: "Aktif Eğitim-Sen olarak diyoruz ki; Aktif Eğitim-Sen ve üyeleri paralel, kare, dikdörtgen yada herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk da değildir. Aktif Eğitim-Sen de bir deprem veya panik yaşanmadığı gibi üyelerimizin, kıt aklınızla gösterdiğiniz adreslere taşınması da söz konusu değildir. Aktif Eğitim-Sen üyeleri panikle bir yerlere kaçmak şöyle dursun yurt genelinde 'Aktif Akademi Eğitimleri' kapsamında düzenlenen 'Öğrenci Koçluğu', 'Akıl ve Zeka Oyunları', 'Hızlı Okuma', 'Öğretmen Eğitimleri', 'Yönetici Eğitimleri', 'Aile Eğitimleri', 'Kariyer Eğitimleri', 'Çocuk Eğitimleri', 'Hukuk Eğitimleri' ve 'Sanat Eğitimleri'nde ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmeninin telaşını yaşamaktadır. Ayrıca eğitimlerimize sendika ayrımı yapılmaksızın tüm meslektaşlarımız katılmaktadır. Aktif Eğitim-Sen teşkilatları sendikal tercihleri nedeniyle panik yaşamak bir yana neredeyse tüm illerimizde farklı ölçeklerde yapılacak 'Öğretmenler Günü' programları için davetiye dağıtmanın, tüm meslektaşlarımızla ortak bayramımızda buluşmanın, 'iyi günde-kötü günde üyelerinin yanında olmanın' telaşını yaşamaktadır."

Aktif Eğitim-Sen olarak, sendikalar başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarını rakip değil refik olarak gördüklerini ifade eden Sefa Zor, "Ancak toplu yaşama, birlikte hareket etme, ortak doğrularda buluşma gibi erdemler yerine ısrarla rekabet ve mücadele isteyenleri de sendikal sınırlarda rekabete, muhataplarımıza daha kaliteli hizmetler sunmaya davet ediyoruz. Hodri meydan." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Sefa Zor: Söz konusu yalan haberler algı amaçlı yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER