Şehidin annesi: Sen ölmedin, beni kandırıyorsun


Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen Özel Harekat Polis Oğuzhan Günaydın, memleketi Malatya'da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Şenay Günaydın, cenaze töreninde, "Ben şehit annesiyim. Ben ağlamam. Düşmanı sevindirmem. Sen ölmedin, beni kandırıyorsun." diyerek ağıtlar yaktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın'ın (26) dün Malatya'ya getirilen cenazesi, bugün morgdan alınarak Malatya Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Burada düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehidin amcası Karagümrük Spor Kulubü Başkanı Cengiz Günaydın ile çok sayıda kişi katıldı.

Tören boyunca gözyaşları sel oldu aktı. Şehidin yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Şenay Günaydın (43), cenaze töreninde, "Ben şehit annesiyim. Ben ağlamam. Düşmanı sevindirmem. Ben kurban olurum yiğidime. Ben 3 kardeşini daha, 3'ünü de gönderirim. Sen ölmedin, beni kandırıyorsun." diyerek ağıtlar yaktı. Oğuzhan Günaydın'ın çiftçi babası Ali Günaydın (45) da oğlunun tabutuna sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit polisin kardeşi Batuhan Günaydın ise ağabeyinin polis üniformasını giyerek cenaze törenine katıldı. Batuhan Günaydın, "Ağabey gitme, sana doyamadım." diyerek bağırdı.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Günaydın'in cenazesi, Şehir Mezarlığı içinde bulunan şehitlikte toprağa verildi. Ayrıca şehit polis memurunun cenazesi şehitliğe götürülürken, kardeşi Batuhan, tabutun üzerine yatarak, şehitliğin girişine kadar gitti. Bu sırada şehidin annesi ile teyzesi, sinir krizi geçirerek bayıldı. Onlara sağlık ekipleri müdahale etti. Öte yandan şehit polisin nişanlısı Aybuke Ak'ın, şehidin nişan töreninde giydiği takım elbiseyi mezarlığa getirdiği görüldü.

2 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Şehit polis Günaydın'ın, 2 ay önce Aybüke Ak ile nişanlandığı ve Ramazan Bayramı'ndan sonra çiftin düğün yaparak evlenmeyi planladıkları öğrenildi. Bingöl'de görev yapan Şehit Günaydın'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesine geçici olarak gönderildiği, burada 90 gün görev yaptıktan sonra Nusaybin'e yollandığı ifade edildi. Nusaybin'e 4 gün önce giden Oğuzhan Günaydın'ın, teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin annesi: Sen ölmedin, beni kandırıyorsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER