Şehit askerin mezarını Maltepe Belediyesi yeniledi


Maltepe Belediyesi, 23 yıl önce Diyarbakır'da vatani görevini yaparken şehit düşen jandarma Er Bekir Bayram'ın tahrip olan mezarını yeniledi. Şehit mezarı başında dua eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bu vatan uğruna canlarını feda eden gençlerimize, şehitlerimize sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 1 Kasım 1992 tarihinde 21 yaşındayken şehit düşen jandarma Er Bekir Bayram'ın, Maltepe Başıbüyük'teki mezarı Maltepe Belediyesi tarafından yenilendi. Bakımsızlıktan tahrip olan mezar granitle kaplandı. Çiçeklendirilen mezara Türk bayrağı dikildi.

Mezarı şehidin babası Halil İbrahim Bayram, annesi Fikriye Bayram, ve akrabalarıyla birlikte ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dua edip, mezara su döktü.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a teşekkür eden Halil İbrahim Bayram, "Oğlumuzu kaybedince çok zor günler geçirdik, uzun yıllardır Sakarya'da yaşıyoruz, gelip gidemiyoruz. Mezarının onarılması için çok yere başvurduk, sağ olsun belediyemiz sahip çıktı. Allah sizden razı olsun. Başta Başkanımız Ali Kılıç olmak üzere, herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

'ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Başkan Kılıç da "Bu bizim asli görevimiz. Bu ülkenin gencecik evlatları, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için insanlarımızın rahatça yaşayabilmesi için çok genç yaşta gerektiğinde canını verebiliyor. Arkadaşlarımız paylaştığında bir şehidimizin mezarının tahrip olduğu iletildi. Hemen talimat verdik, gereğini yaptık. Ailesi Adapazarı'ndaydı, onları da davet ettik geldiler. Hep birlikte Kur'an okuduk. Bu ve buna benzer olaylar her zaman karşılaşabileceğimiz sorunlardan bir tanesi bunları çözmek şehitlerimizin kabirlerine sahip çıkmak, bizim için bir onurdur, bir görevdir. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit askerin mezarını Maltepe Belediyesi yeniledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER