Şehit cenazesine katılan anne: Artık bizi ağlatmayın


Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin, memleketi Eskişehir'deki cenaze töreninde, gözü yaşlı anneler terör ve teröre destek verenlere "Hani analar ağlamayacaktı. Artık bizi ağlatmayın. Hepimizin evladı var artık yeter. Çekin ellerinizi evlatlarımızın üzerinden." diye tepki gösterdi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin, memleketi Eskişehir'deki son yolculuğun uğurlandı. 24 yaşındaki Şehit Şahin için Reşadiye Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Ardından top arabasına konan şehidin cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliğinde toprağa verildi. Şehit Şahin cenazesi top arabasında götürülürken, törende bulunan anneler gözyaşlarını tutamadı. Bazı anneler ise terörü ve terörü destekleyenlere sert tepki gösterdi. Ellerini havaya kaldırarak gözyaşları içerisinde terörü tepkisi dile getiren bir anne, "Hani analar ağlamayacaktı. Ne oldu. Artık bizi ağlatmayın. Evlatlarımızı kırdırtmayın." dedi.

"Yeter artık. Her gün ağlıyoruz." diye yetkililere ve teröristlere seslenen gözü yaşlı anne, "Her gün ağlıyoruz. Artık yeter. Her gün bir evladımızı toprağa koyuyoruz, her gün ağlıyoruz. Hepimizin evladı var artık yeter. Çekin ellerinizi evlatlarımızın üzerinden." diyerek feryat etti.

Bir başka anne ise " Artık bırakın evlatlarımızı, onlara uzanan eler kırılsın." diyerek tepkisi dile getirdi. Söz konusu iki annenin feryadı tören alanındakileri ağlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit cenazesine katılan anne: Artık bizi ağlatmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER