Şehit komiser yardımcısı Kırımlı için tören düzenlendi


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 5 Kasım'da yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün akşam şehit olan komiser yardımcısı Enis Kırımlı için tören düzenlendi. Şehit Kırımlı'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Silvan'da sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ağır yaralanan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün akşam şehit oldu.

Şehit Kırımlı için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve meslektaşları katıldı.

Tören, şehidin naaşının katafalka konulması ile başladı. Şehit komiser yardımcısı Kırımlı'nın özgeçmişinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, "Bu topraklar üzerinde kirli emelleri olan hainler, tarih boyunca hainlik eden diğer unsurlar gibi silinip gideceklerdir. Onların kötü emellerine karşı, bizim bu emelleri boşa çıkaracak binlerce Enisimiz vardır." dedi.

Yapılan duaların ardından şehit Kırımlı'nın naaşı silah arkadaşları tarafından katafalktan alınarak ambulansa konuldu. Daha sonra Ankara'ya gönderilmek üzere havaalanına uğurlandı.

Silvan'ın Konak, Tekel ve Mescit mahallelerinde örgüt mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, ardından operasyon düzenlenmişti. Mahalleye giren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı ağır yaralanmıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakımı ünitesinde 18 gün tedavi gören Kırımlı dün akşam şehit olmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit komiser yardımcısı Kırımlı için tören düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER