Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi


Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Alican Öztürk (25), memleketi Karabük'te binlerce kişinin katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

Dün saat 18.30 sıralarında Şırnak Yeni Mahalle'de PKK'lı teröristler tarafından polis servis aracının geçişi sırasında uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda Alican Öztürk'ün de içinde bulunduğu 2 polis memuru şehit olmuş, 10 polis de yaralanmıştı. Şehit polis Öztürk'ün cenazesi önce askeri uçakla Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan havalimanına, ardından da karayoluyla Karabük'ün Kartaltepe Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Öztürk'ün cenazesini gören yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Baba evinde edilen dua ve alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi binlerce kişinin katılımıyla cenaze namazı için Kent Meydanı'na götürüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda polis ve vatandaş katıldı. Mehmet Ali Şahin, tören boyunca şehidin babasını yalnız bırakmadı.

Şehidin kız kardeşi Gülcan, annesi Emine Öztürk ve yakınlarının tabuta sarılıp feryat etmeleri adeta yürekleri parçaladı.Şehidin babası Ali Özdemir ise tabuttaki oğlunun fotoğrafını öperek ve gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin cenazesi Beşbinevler Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Şehit polis memuru Alican Öztürk'ün 21 Ocak günü 26 yaşına gireceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER