Selvi'nin ablası: Onu görünce televizyonu kapatıyorum

AKP yandaşı Yeni Şafak'ın Ankara temsilcisi ve büyük savunucusu Abdülkadir Selvi'ye en sert eleştiri 1. derece akrabalarından geldi.

Selvi'nin ablası: Onu görünce televizyonu kapatıyorum

Selvi'nin 66 yaşındaki ablası Fatma Kaya, "Keşke simit satıp onurlu yaşasaydı" dediği kardeşini gördüğü zaman televizyonu bile kapattığını söyledi.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan Kaya, İstanbul'a taşınmadan önce Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yaşadıklarını, Alevi oldukları için büyük baskı gördüklerini anlattı. Selvi'nin o yıllarda üniversiteye başlamasıyla çeşitli cemaatlerle ve sağcılarla ilişki kurduğunu belirten Kaya, kardeşinin bu yüzden değiştiğini ifade etti. Kaya, sonraki dönemlerde Selvi'nin aileyle bağını tamamen kopardığını ve yıllarca görüşmediklerini söyledi.

'DENİZ GEZMİŞ BABAMIN EVİNDE KALIRDI, BÖYLE BİR EVDE YETİŞİP BÖYLE OLUNUR MU?'

Kardeşinin AKP iktidarını savunmasını 'kabul edilemez' diye değerlendiren Fatma Kaya, “Bu saatten sonra da konuşmak ve yüzüne bakmak istemiyorum. Biz Aleviyiz. Değerlerimize bağlıyız” dedi. 

Deniz Gezmiş'in babasının evinde kaldığını açıklayan ve kardeşi Selvi'yi gördüğünde televizyonu kapattığını belirten Kaya, "Dedem devrimci bir adamdı. Deniz Gezmiş, Sivas'ta babamın evinde kaldı. Bizim soyumuz bellidir. Böyle bir evde yetişip böyle olunur mu? Abdülkadir'e sevgimiz saygımız kalmadı" ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Selvi'nin ablası: Onu görünce televizyonu kapatıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER