Şemdinli'de akşam saatlerinde çatışma


Hakkari'nin Şemdinli ilçesi girişindeki Sanayi Sitesi civarında dün ve önceki gün teröristlerin yola hendek kazarak kapattığı yolda bugün akşam saatlerinde çatışmalar yeniden başladı.

Teröristler ile yolu açmaya gelen güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Daha önce saldırıların yaşandığı noktada yeniden silah sesleri yükselmeye başladı. Çatışma sürerken, bölgeye gönderilen Kobra tipi helikopterler alanın üst bölgesindeki dağlık araziyi bombalamaya başladı. Çatışmanın devam ettiği bölgede havadan takviye ekip gönderildiği belirtildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada dün yolun kapatıldığı bölgeye giden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı belirtildi. Açıklamada, şu bilgiler verildi: "Bölücü terör örgütü mensubu terörist ve müzahir gruplar tarafından, Şemdinli-Yüksekova yolunun Şemdinli çıkışı iş makinesi ile kazılmak suretiyle kapatılmıştır. Yol kapaması yapılan bölgeye giden unsurlara bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır. Açılan ateşlere unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan kısa süreli çatışmada Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından bir terörist etkisiz hale getirilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Şemdinli'de akşam saatlerinde çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER