Akıllara durgunluk veren soruşturma

Terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen polis Mehmet Akif Hatunoğlu'nun “Cenazeme cumhurbaşkanı ve başbakan gelmesin” diye yazdığı vasiyetle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Akıllara durgunluk veren soruşturma

Mardin Valiliği'nin ‘yalan' dediği vasiyetin sızdırılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) soruşturma başlattı. Öte yandan şehit polisin cebinden çıkan vasiyetin, emniyet yöneticilerinin talimatıyla delil dosyasından çıkarıldığı ve Dargeçit Emniyet Müdürlüğü'nde yok edildiği iddia edildi.

 Mardin'in Dargeçit ilçesinde 2 Eylül'de yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması için bölgeye giden polisler, PKK'nın yola döşediği bombaların hedefi olmuştu. Patlama sonucu İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akın, Mehmet Akif Hatunoğlu ve Mehmet Hüseyin Balta şehit oldu. Şehitlerden Hatunoğlu'nun cebinden bir mektup çıktı. “Vasiyetname” diye başlayan mektupta, ülkeyi yönetenlerin uyuduğu için şehitlerin geldiğini belirten Hatunoğlu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil devlet erkânının cenazesine katılmamasını istiyordu. Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vasiyetin, şehidin ailesine ulaştırılması için durumu Mardin Emniyeti Personel Şube'ye bildirip WhatsApp üzerinden de paylaştı. Mardin Emniyet müdürü ile bir yardımcısı durumdan haberdar edildi. Yetkililer mektubun delil dosyasına girmemesi için ‘gerekli hassasiyetin gösterilmesini' istedi. Bunun üzerine vasiyet delil dosyasından çıkartıldı. Bazı emniyet mensupları duruma tepki gösterip vasiyeti, sosyal medya üzerinden paylaştı. Söz konusu mektubun kamuoyuna yansıması üzerine Ankara'da büyük bir şok yaşandı. İktidar yanlısı medya da mektubun gerçek olmadığını öne sürdü, idari makamlar şehidin üzerinden böyle bir vasiyet çıkmadığını savundu. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ise ‘yalan' denilen mektubu kimin sızdırdığını bulmak için çalışma başlattı. Bir mülkiye, iki polis başmüfettişi görevlendirildi. Olay yerindeki tüm polislerin ifadesine başvurulması istendi. Ayrıca İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan da destek alınması talimatı verildi.



<< Önceki Haber Akıllara durgunluk veren soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER