Şener Levent: Türkiye'de hukuk bitti; biz Kıbrıslı Türkler şanslıyız!


Kıbrıs'ta yayınlanan Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, Türkiye'de hukukun artık bittiğini savundu.

KKTC'nin duayen gazetecileri arasında gösterilen Levent, Türkiye'nin demokratik gidişatını eleştirerek, Kıbrıslı Türklerin ise bu açıdan 'şanslı' olduğunu savundu. Levent, Ankara'daki yönetimi yalnızca gazetecilere karşı değil "iyiliğe ve dürüstlüğe karşı" bir idare olmakla suçladı.

Türkiye'de hapse atılanların yalnızca gazeteciler olmadığına işaret eden Levent, ağzını açan herkesin sonunun aynı olabileceğini savundu. Türkiye'ye 'tek adam' yönetiminin hâkim olduğunu iddia eden Şener Levent, "O yüzden, Kıbrıs'ta doğmuş bir Kıbrıslı Türk olarak kendimi şanslı hissediyorum. Biz Kıbrıslı Türkler olarak elimizi, ayağımızı Türkiye'den ne kadar çekersek o kadar mutlu olacağız." dedi.

Türkiye halkının neredeyse hiçbir zaman demokrasi yüzü görmediğini de iddia eden Levent, ileri görüşlü insanların bir şekilde "çürütüldüğünü" savundu. Bugünkü konjonktürde en kötü zamanlardan birinin yaşandığını söyleyen Levent, en kötüsünün de bunun İslam ve Müslümanlık adı altında yapılması olduğunu savundu. Levent, "Faşist bir rejimi insanlar daha kısa bir sürede alt edebilir. Fakat bunlar din felsefesiyle toplumun karşısına dikiliyorlar. Bunu alt etmek çok zor." görüşünü savundu.

Levent, "Türkiye'de bana göre yargıç, mahkeme, hukuk yoktur. Hiçbir şey yoktur. Tek bir adam vardır ve onun iki dudağı arasından çıkan laflar vardır. Bu durum içerisinde anayasa tartışmalarını izlemek bana çok komik geliyor. Böyle bir memlekette anayasa konuşulmaz bile. Böyle bir düzen, böyle bir rejim içerisinde anayasa konuşmak, bunun bir hukuk devleti olup olmadığını tartışmak, iltifat etmektir sadece." dedi.

Şener Levent, Ankara'daki mevcut yönetimin gölgesinde Kıbrıs'ta çözüme ulaşılamayacağı iddiasını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Şener Levent: Türkiye'de hukuk bitti; biz Kıbrıslı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER