Serbest kalan üniversite öğrencilerine gözaltı


Kocaeli'nde, terör polisinin düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeden serbest bırakılan öğrenciler hakkında tekrar gözaltı kararı çıktı. Bu kapsamda, serbest kalan 9 kişiden 4'ünün terar gözaltına alındığı bildirildi.

Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Ocak'ta, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi üniversite öğrencilerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 9 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Öğrenciler adliye önüne çıktıkları zaman ise ilginç bir olay yaşandı.

Serbest kalan kişiler adliyenin merdivenlerinden inerken, bir kişinin hızla merdivenlerden yukarı doğru çıkarak, arkadaşlarına doğru yürüyen Ç.E.'yi kolundan tutup, aşağı doğru indirerek annesiyle buluşturması ve annesinin sevinçten oğlunun bacaklarına kapanarak ağlaması dikkat çekti. Üzerinde bulunan kabanı çıkararak oğlunun üzerine örten anne, kolundan tuttuğu oğluna sevinçle koşarak kalabalığın yanından kaçırırcasına götürdü. Serbest kalan o öğrenciler hakkında, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkartıldı. Terör polisinin yaptığı operasyon sonucu 9 öğrenciden, 4'ünün gözaltına alındığı belirtildi. Diğerlerini yakalama işlemi sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Serbest kalan üniversite öğrencilerine gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER